top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תאמיר בן דרור

אקווריום ישראל – ליד גן החיות התנכ"י ירושלים.

מבוא:

בשנת 2008 הוחלט בגן החיות התנכ"י בירושלים - שגם אז נחשב לגן החיות הגדול ביותר בארץ, להרחיב את שטח האתר בעוד 135 דונם. מינו וועדה זואולוגית בראשות פרופ' אבי פרובולוצקי (המכון הוולקני), דנו, ישבו, חשבו, התוו חזון, והחליטו על הקמת אקווריום בצמוד למתחם גן החיות.

הוחלט לשלב את הפרויקט עם התוכנית הלאומית לשמירת המאזן הביולוגי בישראל, בה הושם דגש מיוחד לנושא שמירת הסביבה הימית בישראל.

כפועל יוצא מההחלטה, הוחלט להתמקד בדגה המקיפה אותנו בארץ נחלים, אגמים, ים תיכון, ים סוף והכנרת. תשע שנים ו־100 מיליון שקל הושקעו בכדי להקים את המיזם, אבל היה שווה לחכות. התוצאה מפתיעה עד מרתקת.

האתר:

במקום ישנה חניה חופשית וחינמית למכביר. כבר בכניסה אתה מבין שמדובר באתר שנבנה עם מחשבה עמוקה, השקעה, ואסתטיקה.

כשנכנסים מגיעים לרחבה הפתוחה (עוד לפני הכניסה למבנה האקווריום) עם מפל, בריכות, צמחי מים יפיפיים, כשבתוך הבריכות שוחים דגים מדגי הנחלים בארצנו. פשוט פתיחה יפה ומרהיבה.

לאחר מכן נכנסים למבנה המחולק למספר אגפים, המייחדים את הדגה והצמחייה בכל אחד ממקורות המים בארץ. האגפים מחולקים החל מים התיכון, דרך הכנרת (לא הייתי מודע לשפע סוגי הדגה באגם), בואכה ים סוף על צבעיו המרהיבים.

בכל אגף ישנם מספר אקווריומים ענקיים, המחולקים לסוגי חיים שונים החל מאצות, אלמוגים, דגים צבעוניים, דגי ענק, כרישים, רכיכות, סרטנים מיוחדים, צבי ים ענקיים שנפגעו מרשתות ומדחפי סירות (חלקם עם גפיים שנכרתו במפגשים הקשים הללו), תמנונים, סוסוני ים ואפילו מדוזות מרהיבות צבעוניות ושקופות. סה"כ כ־6 מיליון ליטרים מים של עושר זואולוגי ימי.

לצד האקווריומים ישנו שילוט המכיל הסברים על הנראה באקווריום. בנוסף, ישנם מוצגים כגון אוסף רכיכות גדול, שלדים של בעלי חיים ימיים, מפות עם אזורי תפוצה ועוד...

אני הייתי שעה וחצי (הייתי לחוץ בזמן - גם שעתיים ויותר לא ישעממו), היה מק-סי-ם.

איך מגיעים? מקישים בוויז: "אקווריום ישראל".

למי שמתכוון לשלב את הביקור באקווריום עם ביקור בגן החיות התנכ"י הסמוך, שיתכנן יום שלם לבילוי זואולוגי מרתק. מומלץ.



הכניסה







124 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page